Wat kan u verwachten van een koffieleverancier?

Een koffieleverancier is meer dan iemand die grondstoffen aanlevert om een lekker kopje koffie te maken. Aangezien het hele gebeuren rond koffie drinken bijna een ritueel is geworden, wordt er van een koffieleverancier verwacht dat die meer dan alleen maar koffie kan leveren.

Koffieleverancier: de apparaten

Een koffieleveKoffieleveranciersrancier kan u ook aanspreken als u op zoek bent naar een passende koffiemachine. Een goede koffieleverancier zal u bijstaan in uw zoektocht, want anders wordt het een tocht doorheen een dicht begroeid bos. Welke apparaten voor uw aankoop in aanmerking komen, is afhankelijk van het budget dat u ter beschikking hebt, de soorten koffie die u wenst, het aantal personen dat van de koffiemachine wilt gebruik maken en op welke manier u met de koffiemachine wilt omgaan. Wilt u deze zelf onderhouden of laat u die klus liever over aan iemand anders? Er zijn koffiemachines voor particulieren, voor horecabedrijven, voor bedrijven, voor vergaderruimtes, voor scholen, voor openbare instellingen,… Voor iedere gelegenheid is er dus wel één of andere koffiemachine ter beschikking.

De koffieleverancier: de koffie zelf

Uiteraard kan u van een koffieleverancier verwachten dat deze ook koffie zelf gaat leveren. Bij de aankoop van een machine is het aan te raden om na te vragen of de machine verplicht met één soort koffie moet werken. In dat geval kan het nogal eens een dure aangelegenheid worden. Als een koffiemachine maar met één soort koffie of pads kan werken, dan zou het wel eens kunnen zijn dat deze pads vrij duur zijn. De machine is dan in aankoop misschien iets goedkoper, maar uiteindelijk zal men door de dure koffie zelf meer betalen.
De meeste koffiemachines bevelen hun eigen koffie wel aan, maar doorgaans ben je vrij om te kiezen met welke koffie u de machine zal laten werken. Kiest u voor een onderhoudscontract, dan zal u doorgaans wel gebonden zijn aan één bepaald soort koffie die u zal mogen gebruiken.

Fairtradekoffieleveranciers

Meer en meer zitten fairtradeproducten in de lift, zodat ook koffieleveranciers zich hier niet kunnen van weg houden. Vooral voor een grondstof als koffie, is het goed om uit te kijken naar fairtradeproducten. De bedoeling van fairtradeproducten is tweeledig. Enerzijds garandeert men van uit het Westen dat de boer in het Zuiden een eerlijke prijs voor zijn product zal krijgen. Op die manier wordt uitbuiting en onderdrukking tegen gegaan. Aan de andere kant zal de boer in het Zuiden zich er toe verplichten om op een milieuvriendelijke manier aan landbouw te doen. Dit komt het milieu dan weer ten goede. Zo heeft iedereen baat bij fair trade.