De volautomatische koffiemachine

Als u ooit in Italië van een kopje koffie genoot, dan wilt u niets anders meer. Die heerlijke Italiaanse koffie, daar geniet men minstens drie maal van. Er is in de eerste plaats het genot van het klaar maken en de overheerlijke geur die zich verspreidt, er is uiteraard ook het genot van het proeven van deze heerlijke koffie en er is het genot van het uren lang nagenieten. Om dergelijke heerlijke koffie te maken, heb je naast goede ingrediënten ook een goede machine nodig.

De volautomatische koffiemachine.

U hoeft niet noodzakelijk een volautomatische koffiemachine aan te kopen om een kop heerlijke Italiaanse koffie te maken. Er zijn ook de piston machines. Hierbij wordt gemalen koffie in een soort bakje gedaan, dat wordt vast geklikt aan de machine en dan wordt er onder hoge druk water door het bakje met koffie geduwd. Het resultaat is een prachtige romige espresso of koffie. Er zijn natuurlijk een aantal bewerkingen aan vooraf gegaan alvorens u deze heerlijke koffie kon bekomen.
Daarom is er een oplossing voor al wie deze handelingen er net iets te veel aan vindt. Er bestaan tegenwoordig machines die met één simpele druk op een knop volledig automatisch een uiterst lekkere koffie of espresso maken. Zelfs een cappuccino of een Latte Macchiato is momenteel te bekomen met een volautomatische koffiemachine.

Waarom kiezen voor een volautomatische koffiemachine?

Volautomatische koffiemachineGebruiksgemak is eigenlijk de enige reden waarom iemand zou kiezen voor een volautomatische koffiemachine. De echte koffiegenieter zal zich bedienen van een piston toestel, maar wie van gemak houdt, kiest voor een volautomatische machine. Het volautomatische doet niets aan de kwaliteit van het resultaat, het is alleen een indicatie dat de machine uiterst autonoom kan werken. Het apparaat hoeft zelfs niet gereinigd of gespoeld worden. En als dat toch zo is, dan krijgt u op het apparaat een indicatie hiervoor.
Volautomatische koffiemachines werken dus zeer zelfstandig. Veel hangt natuurlijk af van het soort toestel dat men koopt. Er zijn toestellen die basic genoemd worden, er zijn toestellen van middelmatige kwaliteit, er zijn toestellen van hoge kwaliteit en het rijtje wordt afgesloten met de designtoestellen. U snapt het waarschijnlijk wel al: hoe hoger u op het trapje klimt, hoe hoger het prijskaartje.

De soorten volautomatische koffiemachines

  1. De basic machines: Deze machines geven niet even veel informatie als de duurdere machines. Ook de look van deze machines is niet steeds om van achterover te vallen. Maar wie tevreden is met een heerlijke kop koffie zonder een bittere smaak te willen overhouden aan de kostprijs, heeft met een basic machine zeker voldoende.
  2. De middenklasse: Deze machines hebben meer mogelijkheden op het gebied van afstellen, zij zijn meer functioneel en via een display krijgt men allerlei informatie over hoe het er met het apparaat aan toe gaat. Deze apparaten worden aangeraden aan mensen die toch net iets meer van hun koffie verwachten.
  3. De topklasse: Deze machines leveren doorgaans niet noodzakelijk betere kwaliteit van koffie, maar zijn meer gebruiksvriendelijk. Men kan de maalgraad instellen, de machine zelf afstellen en alles bedienen met een touchscreen.
  4. De design apparaten: Bij deze apparaten mag men verwachten dat het toestel perfect functioneert en een perfect eindresultaat aflevert, maar daarnaast vormt dergelijk toestel ook nog een sieraad in uw interieur.