De prijzen van een koffiezetautomaat

De meeste werkgevers zijn het er wel mee eens dat het niet slecht is dat er een koffiezetautomaat in het bedrijf is, tot wanneer men de prijzen ziet. Deze kunnen nogal eens verschillend en zeer uiteenlopend zijn. Nochtans is het niet zo dat het duurste apparaat de meeste mogelijkheden biedt. Enig opzoekingwerk alvorens men een machine aankoopt is dus zeer zeker aan te raden.

De prijzen van een koffiezetautomaat: kopen of huren?

Prijzen koffiezetautomatenU kan misschien starten met de vraag of de prijzen voor het huren van een koffiezetautomaat niet gunstiger zijn dan de prijzen om er één te kopen. De ene leverancier spreekt over een huurcontract, een andere leverancier zal het hebben over een leasing. Hoe dan ook, is het aan te raden om huren in overweging te nemen. En wat beïnvloedt de prijzen gunstig bij het huren?

  1. Hoe langer je huurt, hoe voordeliger de huurprijs wordt.
  2. Hoe meer apparaten je huurt (bijvoorbeeld één apparaat voor iedere afdeling binnen het bedrijf), hoe voordeliger.
  3. Hoe meer opties men verkiest (meer soorten koffie, onderhoud al of niet inbegrepen) heeft ook een invloed op de prijs. Het is logisch dat meer opties een hogere prijs impliceren. Toch kan het zijn dat men door het kiezen voor meer opties als een “betere” klant beschouwd wordt en dat men dan gunstiger tarieven verkrijgt.

De mogelijkheden van de koffiezetautomaat beïnvloeden de prijs

Het is nogal logisch dat een koffiezetautomaat die meer moet kunnen ook een hogere prijs zal hebben. De bedenkingen die men zich hierbij kan maken zijn:

  1. Machines die alleen maar koffie maken zijn uiteraard goedkoper dan machines die ook bereidingen kunnen maken zoals espresso, cappuccino of cacaoproducten.
  2. Machines die werken op basis van vers gemalen koffiebonen zijn qua gebruik een pak duurder dan machines die werken op basis van bijvoorbeeld vriesdroog koffie.
  3. Het aantal kopjes dat een apparaat op korte tijd moet kunnen maken is ook van doorslaggevend belang op de prijs. Apparaten die op korte tijd tientallen koppen moeten kunnen maken zijn duurder dan apparaten die niet tijdsgebonden zijn. Dit maakt vooral een verschil in de keuze als men bijvoorbeeld een koffiezetautomaat koopt voor in een vergaderruimte (waar iedereen op hetzelfde moment koffie wilt) dan een machine die ergens op de werkvloer staat waar men “toevallig” eens langs komt.

Besluit: wat is de prijs van een koffiezetautomaat?

Het is niet eenvoudig om een prijs te kleven op het comfort van een koffiezetautomaat. Er zijn evenveel soorten koffiezetautomaten als er merken zijn. En ieder merk heeft met ieder model zijn eigen specifieke mogelijkheden. Om in dat oerwoud de beste aankoop te gaan zoeken is geen sinecure. Een koffiezetautomaat kan zowel aangekocht worden met een budget van om en bij de 20 euro, maar een budget van meer dan 1500 euro is ook niet uitzonderlijk. Uiteraard zullen de mogelijkheden en de resultaten van beide apparaten evenredig zijn.

Pfff…. Hoe kies ik nu de beste koffiezetautomaat voor de beste prijs?

Men zou er wanhopig van worden om de juiste koffiezetautomaat uit te kiezen voor de meest interessante prijs. Deze keuze vraagt inderdaad heel wat opsporingswerk. U moet bijna een doorwinterde Sherlock Holmes zijn om in het oerwoud van aanbiedingen de juiste keuze te kunnen maken. Echter, in de nood kent men zijn vrienden! En die vrienden vindt men in dit geval online. Stel dat iemand voor u (gratis en vrijblijvend!) op zoek zou gaan naar de meest interessante koffiezetautomaat? Stel, u heeft een vriend waar u aan vertelt wat u graag zou hebben op gebied van koffiezetautomaat en deze zou aan u vertellen: geen probleem, ik vraag voor u een paar offertes aan. Zou u daar dan geen gebruik van maken? Uiteraard ! Wel, deze mogelijkheden liggen binnen uw handbereik. Geef hierboven door wat u precies verlangt. En nog voor u uw kopje koffie heeft leeg gedronken, vindt u reeds enkele offertes in uw mailbox. Als dat niet iets is om vrolijk van te worden!