Waarop moet ik letten bij het kopen van een koffiemachine?

Een bedrijf waar de bedrijfsleider niet bereid is om een koffiemachine te kopen, zal men tegenwoordig niet gemakkelijk vinden. In zowat alle bedrijven is een koffiemachine te vinden. Toch is het kopen van zo’n machine niet steeds een lachertje en komt er heel wat bij kijken.

Is het nodig om een koffiemachine te kopen?

Een degelijke koffiemachine kopen, is een vrij serieuze investering. Het kopen van een koffiemachine is pas rendabel als u er van overtuigd bent dat deze langere tijd gebruikt zal worden. Een koffiemachine aankopen die u na één jaar al wilt vervangen, is niet verstandig. In dat geval kan u beter een koffiemachine huren. Maar als u een langere termijn een koffiemachine wilt gebruiken, dan komt het voordeliger uit om deze aan te kopen.
Of het binnen uKoffiemachine kopenw bedrijf wel nodig is om een koffiemachine te kopen, is nogal wiedes. Niet langer wordt het drinken van een kopje koffie als tijdverlies beschouwd. Tijdens het drinken van een kopje koffie wordt er gewerkt aan de groepsgeest binnen het bedrijf en het is aangetoond dat men na het drinken van een kopje koffie en na een korte rustpauze meer rendabel werkt.
Ook voor uw klanten is het aangewezen om een koffiemachine te hebben. Ieder gesprek dat kan starten met het aanbieden van een lekker kopje koffie is half gewonnen. Komt dit kopje koffie dan ook nog van uit een degelijke en mooi ogende koffiemachine, dan maakt u zeker en vast indruk op uw potentiële klant.
Of u als particulier een koffiemachine moet aankopen, hangt van uw gezinssituatie af. Als u en/of uw medebewoners erg tuk zijn op een kopje koffie, dan is het aan te raden om een goede koffiemachine te kopen. Qua aankoopprijs kan men hier zeer uiteenlopende apparatuur vinden, gaande van de basic koffiezet tot een heus ingebouwde koffiemachine.

Welke koffiemachine kopen?

Het is goed om te overwegen welke koffiemachine u wenst te kopen. Men heeft doorgaans de keuze tussen ofwel een volautomatische machine ofwel een handbediend apparaat. Of men nu een volautomaat of een handbediend toestel koopt, hangt alweer sterk af van wat men verlangt. Hieronder kan u de pro’s en de contra’s van beide soorten machines zien.

De trends bij het kopen van een koffiemachine

Als u een koffiemachine wilt kopen, is het goed om rekening te houden met de gangbare trends. Zo ontwikkelen de volautomatische maar ook handbediende apparaten ontzettend snel. Eén van die ontwikkelingen is dat de volautomaat meer en meer naast koffie ook andere producten kan maken. De handbediende toestellen daarentegen worden meer en meer gemakkelijk om te gebruiken. Je hoeft tegenwoordig geen universiteit gevolgd te hebben om een handbediende koffiemachine te bedienen. Ook het melkreservoir is iets wat men meer en meer merkt als onderdeel van de koffiemachine.