Een koffiezetapparaat voor professioneel gebruik

Als u een koffiezetapparaat professioneel wilt gebruiken, doet u er goed aan om uit te kijken naar apparaten die hiervoor geschikt zijn. Een “gewone” koffiezetapparaat zou anders voor veel tijdverlies en ergernis zorgen en het apparaat zou ook vlug versleten zijn.

Wanneer overweegt men best een professioneel koffiezetapparaat?

Een professioneel koffiezetapparaat is een betere keuze dan een koffiezetapparaat voor particulier gebruik in de volgende situaties:

  • Als uw bedrijf meerdere personeelsleden telt die gebruik willen maken van de koffiezetapparaat (vanaf 10 personen bijvoorbeeld).
  • Als uw koffiezetapparaat als horecatoestel zal gebruikt worden.
  • In openbare gelegenheden zoals ziekenhuizen, scholen,…
  • Als u opteert voor een koffiezetapparaat met betaalfunctie.
  • Als u een apparaat wilt dat meerdere producten (koffie, thee, espresso, warme chocolademelk,…) kan afleveren.

De voordelen van een professioneel koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat voor professioneel gebruik zal uiteraard een pak meer kosten dan een toestel voor particulier gebruik. Maar deze meerprijs zorgt natuurlijk ook voor een aantal voordelen:

  1. Kwalitatief goede koffie die zonder meer beter is dan koffie van een “gewoon” toestel.
  2. Altijd verse koffie aangezien ieder kopje apart gezet wordt.
  3. Geen overschot van koffie die moet weggegooid worden omdat ieder kopje apart gezet wordt.
  4. Minder tijdverlies. Een professioneel koffiezetapparaat maakt een kop koffie tussen de 3 en de 25 seconden.
  5. Gebruiksvriendelijk. Een koffiezetapparaat voor professioneel gebruik is doorgaans zeer eenvoudig om te gebruiken.
  6. Imago. Een professionele machine geeft een professionele indruk.
Tip!
Wilt u niet teveel tijd spenderen in het uitkiezen van een gepaste koffiemachine? Dan kan u via internet een uitstekende oplossing vinden. U geeft in waar uw apparaat moet aan beantwoorden, en binnen de kortste keren krijgt u een aantal offertes in uw mailbox. Gemakkelijker kan niet.

Soorten koffie uit een professioneel koffiezetapparaat

Met een koffiezetapparaat voor professioneel gebruik kan men op verschillende manieren koffie maken.
1. Vrieskoffiezetapparaat voor professioneel gebruikdroog koffie. Ingevroren koffiekorrels worden met heet water gemengd en binnen de 5 seconden heeft men een kopje degelijke koffie.
2. Liquid koffie. Hierbij wordt heet water toegevoegd aan een vloeibaar koffieconcentraat. Hoge snelheid en lage kosten zijn de troeven van deze methode.
3. Fresh brew of gemalen koffie. Hierbij wordt heet water geperst door gemalen koffiebonen. Een kwalitatief hoogstaand kopje koffie is hier de grote troef.
4. Koffiebonen. Per kopje koffie worden de bonen vers gemalen. Dit levert de meest pittige en verse koffie op.