Koffiemachines van AEG

In de tijd dat AEG met machines, nog niet direct koffiemachines, op de markt kwam, had men een voor die tijd al vooruitstrevend idee. Begin de jaren 1900 had men namelijk maar weinig oog voor vorm en functie. Toch nam AEG in 1907 Peter Behrens in dienst met als bedoeling de apparaten te styleren. Het is met deze persoon dat de nog steeds geldige slogan “perfekt in form und function” (perfect in vorm en functie) aan het merk AEG werd verbonden.

AEG_logo

Koffiemachines en andere toestellen van AEG

Naast koffiemachines produceert AEG nog een grote waaier aan producten, die allen gekenmerkt worden door een hoge functionaliteit gekoppeld aan een mooi design. De apparaten van AEG situeren zich op volgende domeinen:

  1. Apparaten om te koken: men heeft het hier dan over dampkappen, fornuizen, kookplaten, microgolfovens, ovens en warmhoudtoestellen.
  2. Vaatwasmachines, zowel vrijstaand als inbouw.
  3. Koelkasten en diepvriezers, eveneens vrijstaand en inbouw.
  4. Wasapparaten: droogkasten, wasmachines en gecombineerde machines.
  5. Stofzuigers.

 

De koffiemachines van AEG moet men catalogeren onder de compacte inbouwapparaten om te koken.

De koffiemachines van AEG

Naast het gewone koffiezetapparaat biedt AEG ook (en vooral) koffiemachines aan waarvan het de bedoeling is om deze in te bouwen. De gewone koffiezetapparaten met een glazen kan en ruimte voor een filter met koffie in te plaatsen, zijn uiteraard ook beschikbaar. Meer strelend voor het oog zijn de inbouwmachines.
Zoekend op de site van AEG naar de inbouw koffiemachines, moet men goed de titels in de gaten houden. Het is namelijk zo dat, als men uitsluitend naar de foto’s kijkt, men niet direct door heeft dat men een koffiemachine aan het bekijken is. De koffiemachines voor inbouw zijn qua design zeer sterk gelijkend op de inbouwovens. Dit illustreert alweer hoe AEG zicht sterk focust op de design van het toestel. Een keuken met ingebouwde oven van AEG, gekoppeld aan een ingebouwde koffiemachine van AEG is een ware streling voor het oog.

De voordelen van een koffiemachine van AEG

Een inbouw koffiemachine van AEG biedt tal van voordelen:

  1. De functionaliteit. Met een toestel van AEG kan men als een echte barista tot zes koppen koffie zetten. Hiervoor beschikt men op de meeste toestellen over een Multicup-instelling.
  2. Controle op de sterkte van de koffie. De Coffe Taste – functie zorgt ervoor dat u de controle hebt over de sterkte van het kopje koffie dat u zet: rijk, robuust of mild.
  3. Meerdere soorten koffie. Men kan verschillende soorten koffie maken, gaande van een normaal kopje koffie tot een espresso of een lungo (wat staat voor een grote kop espresso koffie).
  4. Design. Iedere koffiemachine van AEG is ontworpen om niet alleen een lekkere kop koffie te maken, maar zorgt ook steeds voor een prachtige aanblik in uw keuken. Voor ieder interieur is er vast en zeker een passende inbouw koffiemachine van AEG te vinden.
  5. Service. AEG heeft met een wereldwijd vertakt netwerk de mogelijkheid om steeds heel snel de nodige service te bieden.