De koffiemachines van Saeco

Saeco KoffiemachinesU spreekt over koffie, en dan gaan de gedachten meteen uit naar een zonnig Italiaans terras. Niet te verbazen dat dit land niet achter mocht blijven bij de ontwikkeling van koffiemachines die een heerlijke professionele kop koffie produceren: Saeco.

 

De geschiedenis van de koffiemachines van Saeco

Saeco is een Italiaans bedrijf dat sedert 1981 op een succesvolle manier koffiemachines op de markt brengt. Aanvankelijk beoogde het bedrijf een plaats in te nemen op de markt van de espressomachines voor huishoudelijk gebruik. Toch nam het succes dergelijke proporties aan dat het bedrijf momenteel reeds een niet te miskennen plaats heeft ingenomen in de wereld van automaten.
Saeco produceert momenteel niet alleen koffieautomaten, maar ook automaten voor warme en koude dranken en automaten voor snoep en snacks. Het bedrijf heeft inmiddels 16 dochterondernemingen, verspreid over de hele wereld.

Het laatste technologische hoogstandje van Philips en Saeco.
Het laatste technologische hoogstandje van Philips en Saeco.
Het lijkt bijna science fiction, maar het laatste “kind” van het huwelijk tussen Philips en Saeco is gewoon revolutionair. In de koffiemachine kan iedere gebruiker zijn vingerafdruk programmeren. Op basis van die vingerafdruk maakt de machine een kopje koffie dat volledig aan de wensen van de persoon voldoet die op de knop drukte.

De samenwerking tussen Saeco koffiemachines en Philips

Ook al produceert Saeco sedert begin de jaren ‘80 op een succesvolle manier koffiemachines, toch moest het bedrijf in 2009 gered worden door Philips.
Saeco is in principe de eerste fabrikant van een volautomatische espressomachine. Dank zij Saeco kon men met één druk op een knop via een machine een perfecte Italiaanse espresso tevoorschijn toveren. Het bedrijf kende een groot succes, maar ondanks dat kwam het in 2009 in financiële problemen terecht. Philips nam Saeco over en had als doel het bedrijf opnieuw rendabel te maken. Philips had in die periode al heel wat succes geboekt met hun Senseo, maar in het segment van de espressomachines had Philips maar weinig in de pap te brokken. Door Saeco over te nemen, wou Philips zich in deze branche ook een leiderspositie toekennen.
De samenwerking tussen beide bedrijven bleek een groot succes. Saeco bracht zijn know how in van klassevolle koffie, Philips kwam over de brug met zijn technologische kennis. Deze symbiose resulteerde in stijlvolle machines die stuk voor stuk technologische hoogstandjes zijn en die overheerlijke koffie produceren. Meer nog, de koffie die uit het toestel komt, is als het ware op maat gemaakt.