Koffiemachines van Miele

Rond het Duitse merk Miele dat vooral gespecialiseerd is in huishoudtoestellen zoals koffiemachines, hangt al jaren lang een aura van degelijkheid en betrouwbaarheid. Men zit er bij het bedrijf niet om verlegen dat de producten duurder zijn dan de doorsnee producten, omdat algemeen verondersteld wordt dat zij ook beter zijn.

Miele koffiemachines

De huishoudtoestellen van Miele: koffiemachines en zoveel meer

De huishoudelijke toestellen waar Miele grote bekendheid door kreeg, zijn niet meteen de koffiemachines. Eerder de was- en droogautomaten hebben het bedrijf zijn imago van degelijkheid gegeven. Als men naar de site van Miele surft, zal men trouwens meteen een foto van een wasmachine te zien krijgen. Naast de was- en droogautomaten zijn er nog heel wat huishoudtoestellen die Miele op de markt brengt:

  • Vaatwassers
  • Dampkappen
  • Kookplaten
  • Ovens
  • Ijskasten
  • Diepvriezers

En uiteraard wordt ook de koffieliefhebber door Miele in de watten gelegd. Miele beschikt over een ruim aanbod koffiemachines die zowel kunnen ingebouwd worden als vrijstaand zijn. De vrijstaande particuliere machines zijn zodanig ontworpen dat zij vrij compact zijn, zodat men niet veel plaats op het werkblad verliest. Alle koffietoestellen van Miele beschikken uiteraard over de Miele technologie, wat al gauw een levensduur van gemiddeld 20 jaar oplevert. Uiteraard kan men naast koffie ook espresso, een dubbele espresso, een dubbele koffie, een latte macchiato, een cappuccino, een kop hete melk of melkschuim maken met sommige van de particuliere koffiemachines.

De professionele apparaten van Miele: geen koffiemachines

Wie op zoek is naar een professionele koffiemachine, zal helaas bij Miele zijn gading niet vinden. Op professioneel vlak produceert Miele enkel wasapparatuur voor wasserijen of ziekenhuizen, vaatwassers voor horeca en bedrijven en medische apparatuur. Rekening houdende met de lange levensduur van een huishoudelijke koffiemachine van Miele, kan men ook in bedrijven gebruik maken van een Miele koffiemachine.

De reactie van mensen die een Miele koffiemachine gebruiken

Onze ouders hebben ons steeds iets aangeraden, wat meerdere koppels wel al zullen ondervonden hebben: koop een Miele. Aangezien we al jaren tevreden waren over de wasmachine en de droogkast van Miele, volgden we de raad van de ouders op bij de inrichting van onze keuken. Zo kochten we een vaatwas van Miele, een kookplaat van Miele en een oven van Miele. Een handige verkoper begon ons te vertellen over de koffiemachines van Miele (terwijl hij ons een heerlijk kopje koffie aanbood). Hier hadden wij nog niet bij stilgestaan. We hadden onze senseo toch? Maar al gauw bleek dat een Miele koffiemachine meerdere mogelijkheden bood. Door het inbouwen in de keuken, kon het apparaat rechtstreeks op de waterleiding aangesloten worden. We kozen voor zo’n koffiemachine, al was deze wel vrij duur. In het begin waren we niet meteen laaiend enthousiast. De koffie was namelijk nooit warm genoeg. Toen we dit meldden aan de installateur, vertelde deze dat Miele ondertussen een aanpassing had gedaan aan zijn koffiemachines, namelijk dat men zelf de temperatuur van de koffie kan instellen. Voor een habbekrats mochten we onze oude machine inruilen voor zo’n nieuw toestel. En nu zijn wij niet alleen tevreden over deze koffiemachine, maar zelfs laaiend enthousiast.