Koffiemachines met bonen

Wat is zaliger dan een heerlijk kopje koffie uit de koffiemachine? Het beste resultaat bekom je als je koffiemachine koffie maakt met bonen.

Koffiemachines: vriesdroog, freshbrew, diepvries of bonen?

koffiemachines met bonenEr zijn heel wat koffiemachines waar u kan uit kiezen, gaande van diepvries koffie tot bonen. Ieder product heeft zijn voor- en zijn nadeel. Maar in het algemeen geldt dat je met de duurste koffiemachine niet het allerbeste kopje koffie kan aanbieden als je mindere grondstoffen gebruikt. De kwaliteit van het kopje koffie hangt uiteraard voor een groot deel af van de machine, maar minstens even belangrijk is de manier waarop de koffie gemaakt wordt.
Onmiskenbaar is koffie die gemaakt wordt met bonen de nummer één op het gebied van smaak. Niet alleen de smaak is fantastisch, ook de geur die verspreid wordt bij het maken van een kopje koffie is overheerlijk. Keerpunt van de medaille is dan weer dat deze koffie het duurst is en ook dat de koffiemachines met bonen meer onderhoud vragen dan andere machines. Ook op gebied van snelheid scoren deze koffiemachines iets minder.

Koffiemachines, niet met bonen maar wat dan wel?

Als u opteert om koffiemachines te installeren die niet met bonen werken, dan hebt u nog een ruime keuze. Zoals reeds gemeld werd, is de kwaliteit van koffie met bonen niet te evenaren. Ook al wordt over smaak en geuren niet gediscussieerd, toch kan over dit statement eensgezindheid bestaan.
Naast bonen kan u ook kiezen voor vriesdroogkoffie. De koffie wordt hier gemaakt met korrels die oplossen in heet water. Deze apparaten voeren milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel, vermits er bijna geen afval wordt geproduceerd.
Ook bestaat er freshbrew koffie. Hierbij gebruikt men gemalen koffie. Er is wel iets meer afval dan bij vriesdroogkoffie, maar de smaak is toch een pak beter.
Ten slotte zijn er ook nog de koffiemachines die met diepvries koffie werken. Hier wordt een diepgevroren koffie extract gemengd met heet water.

Waarom kiezen voor koffiemachines met bonen?

Koffiemachines met bonen geven het beste eindresultaat maar zijn meteen ook het duurst. Waarom zou u er dan voor kiezen om dergelijke machine in uw bedrijf te plaatsen? Is het niet beter om te kiezen voor een goedkoper alternatief? Er zijn een paar goede redenen waarom je iets meer zou investeren aan je koffiemachine:

  1. Gemotiveerd personeel. Als uw personeel kan genieten van een kop heerlijke koffie, dan zal dit zeker gewaardeerd worden. Dit kan zich dan uiten in een grotere motivatie. Ook zal u door uw personeel sterker gewaardeerd worden dan wanneer u ze koffie van een goedkoper allooi zou schenken.
  2. Uitstraling naar de klanten. Een verkoopsgesprek dat kan starten met een heerlijk kopje koffie heeft meer kans op slagen dan een gesprek waarbij u een minderwaardig kopje koffie schenkt.
  3. Samen met een grotere verkoopskans, vergroot ook het imago van uw bedrijf. Klanten en/of bezoekers zullen uw bedrijf zeker weten te appreciëren als zij kunnen genieten van een kopje heerlijke koffie.