Een koffiemachine kiezen voor de horeca

In de horeca kan men bevestigen dat er minder koffie wordt gedronken dan vroeger, maar men ervaart wel dat er meer vraag komt naar kwalitatief goede koffie. Hiervoor is een degelijke koffiemachine noodzakelijk, vooral in de horeca waar men koffie van prima kwaliteit moet kunnen schenken.

Welke koffiemachine kiezen voor de horeca?

Het is geen sinecure om de juiste keuze voor een koffiemachine in de horeca te maken. Het aanbod is overweldigend groot en er zijn enorm veel formules op het gebied van koffiemachines in de horeca. Het is daarom goed dat u als horeca uitbater eerst en vooral goed nagaat wat u van uw koffiemachine verwacht. Op die manier vermijdt u dat u tijd gaat verliezen door te gaan zoeken naar apparaten die u toch niet nodig zal hebben.
Wat u eerst en vooral moet afwegen is hoe groot uw koffiemachine moet zijn. Uiteraard is het nodig om een grotere machine aan te schaffen als de capaciteit van uw zaak groter is. Daarnaast kijkt u best ook na wat voor soorten koffie uw klanten wensen. Biedt u slechts één mogelijkheid aan, dan hoeft u geen apparaat aan te schaffen dat talrijke varianten van koffie kan maken. Anderzijds is de aanschaf van een koffiemachine misschien het moment om de keuze aan koffie uit te breiden.
Ook bestaan er koffiemachines die volautomatisch werken, en waar u enkel een knop moet induwen om een perfecte kop koffie te krijgen. Dit is ongetwijfeld tijdbesparend. Maar misschien wil u zelf de sterkte van uw koffie laten bepalen door de klanten, en dan moet u eerder uitkijken naar een apparaat dat niet volautomatisch werkt.
Ten slotte valt er ook nog te overwegen of u de machine gaat aankopen of deze huren. Het aankopen van een koffiemachine is doorgaans goedkoper, maar u moet dan wel zelf voor het onderhoud van de machine instaan (wat ook soms onkosten met zich meebrengt). Een koffiemachine huren zal iets duurder uitkomen, maar u hoeft zich verder geen zorgen te maken over het onderhoud van het toestel.

De voordelen van een koffiemachine in de horeca

Een koffiemachine is niet weg te denken uit de horeca. Zo’n toestel biedt dan ook meerdere voordelen:Koffiemachine horeca

  1. snelheid: de snelste machine levert op drie seconden tijd een volwaardig kopje koffie.
  2. zuinigheid: geen overbodige koffie die moet weggegooid worden.
  3. kostprijs: de kostprijs van een kop koffie bedraagt hooguit 0,1 euro.
  4. goede kwaliteit: door een perfecte dosering van water en koffie maakt u in een handomdraai het perfecte kopje koffie.
  5. professioneel: een mooie en degelijke koffiemachine geeft een professionele indruk naar uw klanten toe.

De juiste koffiemachine voor de horeca kiezen

Eigenlijk hoeft u niet veel tijd te steken in het kiezen van een koffiemachine voor uw horeca bedrijf. Van zodra u weet aan welke voorwaarden uw koffiemachine moet voldoen, kan u via allerlei sites op internet meerdere offertes aanvragen. U hoeft maar één maal door te geven aan welke eisen uw machine moet beantwoorden, en binnen de kortste keren krijgt u meerdere offertes. Het is dan alleen nog aan u om de meest gunstige offerte uit te kiezen. En ondertussen kan u een kopje koffie drinken.