Koffiemachines van Franke

Franke koffiemachinesFranke is een Zwitsers bedrijf dat wereldwijd verspreid is en in meer dan veertig landen gevestigd is. Koffiemachines is een fractie van de producten die het bedrijf maakt. Op gebied van koffiemachines produceert Franke een groot gamma aan machines die allen voldoen aan dezelfde filosofie: the art of excellent coffeemaking.

Koffiemachines van Franke: de geschiedenis

Het bedrijf Franke dat wereldfaam kent omwille van zijn koffiemachines is ontstaan in 1911 in het Zwitserse Rorschach. De basis van het bedrijf is een loodgietersbedrijf dat opgericht wordt door Hermann Franke. Na drie jaar ontstaat de Eerste Wereldoorlog, wat er toe leidt dat het bedrijf maar moeizaam kan ontwikkelen.
In 1925 komt er echter een economische heropleving, waardoor het bedrijf kan uitbreiden. Men begint zich te specialiseren in het ontwerpen van sanitaire installaties. Ook dampkappen, dakramen en dakkapellen worden een gegeerd product van Franke. Na 1930 komt er echter opnieuw een economische crisis. Ondanks deze crisis begint het bedrijf zich echter te specialiseren in het maken van spoelbakken in nickeline. In 1935 wordt een nieuwe fabriek met kantoren gebouwd en men gaat van start met de lancering van de eerste volledig gelaste inbouwspoelbak. In 1939 overlijdt Hermann Franke en wordt opgevolgd door zijn zoon, die meteen ook te kampen krijgt met crisis omwille van de Tweede Wereldoorlog. Na deze oorlog gaat men over tot de productie van volledige keukens en wordt er aan export gedaan binnen Europa. Als na 1960 het bedrijf de volledige keuken mag bouwen voor Mc Donalds in Munchen, is het hek van de dam en kent het bedrijf alleen maar groeicijfers. Na 2000 kent het bedrijf een herstructurering en krijgen de verschillende onderdelen van het bedrijf, waaronder de koffiemachines, een grotere autonomie. Zo bestaat de industriële activiteit van de Franke Group uit:

  • De Franke Kitchen Systems Group die leverancier is van keukensystemen.
  • De Franke Commercial Systems Group die zich toespitst op onder andere koffiemachines.
  • De Franke Beverage Systems waar men voornamelijk drankverpakkingen produceert.
  • De Franke Artemis Real Estate Group die zich hoofdzakelijk met vastgoed bezig houdt.

De troeven van koffiemachines van Franke

Waarom zou u voor uw bedrijf kiezen voor een koffiemachine van Franke? Er zijn een aantal goede redenen:

  1. Een grote keuze aan koffiemachines, aangepast aan uw verlangens.
  2. Een wereldwijd netwerk van distributeurs.
  3. Een groep die staat voor kwaliteit.
  4. Een wereldwijde service die onverwachte problemen binnen de 24 uren het hoofd kan bieden.
  5. Koffiemachines die niet alleen een perfect resultaat afleveren, maar die ook een streling voor het oog zijn en bij ieder interieur passen.
Tip
Is het voor u te moeilijk of te tijdrovend om een gepaste koffiemachine te vinden? Laat u dan gratis bijstaan bij de keuze van uw Franke koffiemachine. Via internet kan u doorgeven wat uw verlangens zijn en binnen de kortste keren krijgt u meerdere offertes in uw mailbox.