De koffiemachine met capsules

U heeft besloten om een koffiezetapparaat te installeren in uw bedrijf en u wilt de beste oplossing voor uw behoeften. De koffiemachine met capsule is een oplossing die vergelijkbaar is met huishoudelijke machines, maar kan de machine worden aangepast aan de eventuele groei van het bedrijf? Enkele vragen en antwoorden:

Een economische oplossing

De capsule koffiemachines zijn vaak kleiner en minder duur dan de grote machines met koffie of warme dranken. Ze zijn daarom geschikt voor kleine bedrijven met weinig werknemers of op een bepaalde afdeling van een middelgrote of grote onderneming (commerciële dienst of management).

De capsule koffiemachines zijn eenvoudig te installeren, te gebruiken, vereisen geen wateraansluiting en zijn gemakkelijk te hanteren.

De prijs voor een koffie uit een capsule koffiemachine is moeilijk te bepalen. Meestal worden de aangeboden dranken beschouwd als vorm van extra comfort of als een welkomstgebaar voor de gasten.

Koffiecapsule: een breed scala aan dranken

In tegenstelling tot machines met bonen of gemalen koffie, bieden koffiemachines met capsules toegang tot een breed scala van verschillende dranken, maar ook een verscheidenheid aan smaken voor uw koffie. Uw medewerkers of uw favoriete klanten waarderen deze keuzevrijheid.

Het nadeel van dit systeem is dat u uzelf bindt aan een specifiek formaat en vaak een merk omdat de machines enkel werken met de eigen capsules van hun fabrikant.

De prijs van een koffiezetapparaat met capsules

De capsule koffiemachines kosten bij aankoop ongeveer €100 en de prijs kan oplopen tot €600 voor de meest geavanceerde toestellen. U zal ongeveer 30 cent per capsule betalen,maar bij grote bestellingen zal u waarschijnlijk prijskortingen krijgen. U moet echter in gedachten houden dat koffie een bederfbaar product is en uw bestelling geschikt moet blijven voor consumptie.

Een alternatief voor de koffiemachine capsules

Een oplossing die nauw aansluit bij het systeem koffiemachine met capsules blijft de professionele koffiemachine met bonen of gemalen koffie. Deze twee oplossingen verschillen alleen door hun inwendig systeem. De koffiemachine biedt een alternatief voor koffie, maar is niet afhankelijk van een merk. Bovendien blijven het koffiepoeder of de graanvoorraden langer vers in vergelijking met de koffiecapsules. Het onderhoud en bijvullen is complexer, maar dat vergeten de puristen eens ze hun koffie proeven.