Koffieautomaten voor bedrijven

De keuze aan koffieautomaten voor bedrijven is immens groot. Geen enkel bedrijf kan het zich nog veroorloven om geen koffieautomaat ter beschikking te hebben. Zowel voor het personeel als voor de klanten is een koffieautomaat een onmisbaar toestel geworden binnen uw bedrijf.

Waarom moeten er koffieautomaten voorzien worden in bedrijven?

koffieautomaten voor bedrijvenU gaat er misschien van uit dat koffieautomaten voor bedrijven nutteloze geldverspilling is. Uw personeel komt niet naar het bedrijf om er koffie te drinken, maar om er te werken. Toch mag u niet vergeten dat koffieautomaten niet uitsluitend geldverspilling zijn. Een degelijke koffieautomaat in uw bedrijf kan de rendabiliteit van het personeel verhogen en is zeker aantrekkelijk voor potentiële klanten.
Zo is een koffieautomaat de aanzet voor een sociaal gebeuren op het werk. Aan de automaat komt het personeel samen. Het is niet altijd zo dat dit tijdverlies is en dat er dan maar wat “gekletst” wordt (en ondertussen wordt er niet gewerkt). Het is aangetoond dat er tijdens het drinken van een kopje koffie vaak meer zinvolle informatie doorgespeeld wordt dan tijdens personeelsvergaderingen.
Verder is het op zakelijk gebied ook een must om een koffieautomaat te hebben. Ieder verkoopgesprek dat kan starten met de vraag of de eventuele klant een kopje koffie wenst, is al voor de helft gewonnen.

Een keuze maken tussen de vele koffieautomaten voor bedrijven

Het aanbod aan koffieautomaten voor bedrijven is heel groot. Dat zorgt voor een uitgebreide keuze, maar ook voor een probleem om de juiste keuze te maken. Om een goede keuze te maken, is het in de eerste plaats van belang om te weten aan welke eisen uw koffieautomaat moet voldoen. Dat houdt in dat u een aantal zaken moet bepalen:

  1. Voor hoeveel personen moet de automaat koffie kunnen maken? Is de koffie alleen bedoeld voor de klanten en enkele medewerkers, of kan iedereen in de firma over de automaat beschikken. Het is logisch dat men een duurder toestel moet aanschaffen als er voor veel personen koffie moet gemaakt worden.
  2. Wat voorziet u op gebied van kostprijs? De kosten voor koffieautomaten houden niet op met de aankoop, maar er zijn ook de steeds terugkerende kosten van de koffie zelf die moet aangekocht worden en de onderhoudskosten van het toestel.
  3. Hoe snel moet de koffieautomaat werken? Als u met vaste koffiepauzes werkt, dan is de snelheid van groter belang dan wanneer uw personeel over de ganse dag koffie kan drinken.
  4. Welke ruimte kan het toestel innemen, en hoe moet het uitzicht van het toestel zijn? Als uw eventuele klanten de koffieautomaten kunnen zien, dan doet u er goed aan om apparaten te kopen die niet alleen lekkere koffie kunnen leveren, maar die op gebied van design ook heel wat te bieden hebben.
  5. Moeten de koffieautomaten uitsluitend koffie produceren, of moeten er ook andere producten kunnen gemaakt worden zoals thee, warme chocolademelk,…
  6. Moet het toestel over de mogelijkheid beschikken dat er een betaalsysteem is ingebouwd of gaat u de koffie gratis ter beschikking stellen?

Toegegeven, er komt dus duidelijk heel wat meer bij kijken dan gewoon een toestel aankopen. Toch doet u er goed aan om er de tijd voor uit te trekken om de juiste keuze te maken.

Een tip die geld waard is!
U hebt als bedrijfsleider niet veel zin om uw tijd te verspillen in het zoeken naar de meest passende koffieautomaten aan de meest gunstige prijzen? Wel, dan kan u deze tijdrovende bezigheid door derden laten uitvoeren. Via internet vindt men heel wat bedrijven die voor u gratis meerdere offertes ter beschikking stellen.