Een koffieautomaat huren

De aankoop van een koffieautomaat voor in uw bedrijf is vrij duur, zodat u kan overwegen of het niet interessanter is om dergelijke machine te huren.

Waarom een koffieautomaat huren?

Koffieautomaat hurenEen koffieautomaat huren kan zeer interessant zijn. Tegenwoordig is een bedrijf zonder koffieautomaat nog erger dan Bobbejaan Schoepe zijn café zonder bier. Personeel dat koffie drinkt, is niet noodzakelijk tijdverlies, want het is algemeen geweten dat men na een pauze doorgaans rendabeler kan doorwerken. Overigens kan u met uw personeel afspraken maken omtrent de tijdstippen waarop de koffieautomaat gebruikt wordt, ten minste als u vreest dat het personeel teveel tijd bij de automaat zou doorbrengen. Ook voor bezoekers aan uw bedrijf geeft het een goede indruk als er een degelijk kopje koffie kan voorgeschoteld worden. Als u tegen de middag uw potentiële klant een kop koffie uit de thermos aanbiedt die ’s morgens gezet werd, dan zal u geen hoge ogen gooien.

 

De voordelen van een koffieautomaat huren

Een koffieautomaat aankopen is een grote investering, dus kan huren een oplossing zijn. Het huren van een koffieautomaat kan op verschillende niveaus. U kan uitsluitend de machine huren, maar u kan ook opteren voor een full service, waarbij u niet alleen de machine huurt. Hierbij wordt ook het onderhoud en de nevenproducten (koffie zelf, kopjes,…) geregeld. Op die manier hebt u geen extra werk meer aan uw koffiemachine.
De grootste voordelen van huren (of leasen) zijn:

  1. U kiest welk apparaat best bij u past zonder u het hoofd te moeten breken over de grote aankoopprijs.
  2. U moet zich niets aantrekken van de installatie of de levering.
  3. U moet het aankoopbedrag niet betalen.
  4. Heel vaak is het huren van het toestel volledig fiscaal aftrekbaar (zeker bij leasing).
  5. De BTW wordt over de huurperiode gespreid.
  6. U kiest zelf welke producten aangeboden worden in de automaat.
  7. Eventuele ontvangsten die u vraagt voor de dranken zijn volledig voor u.
  8. In heel wat huurcontracten zit het onderhoud van de machine begrepen.
  9. Meestal is in de huurprijs de randapparatuur (zoals kopjes en schoteltjes) inbegrepen.
  10. Na het verloop van de huurperiode kan u beslissen of u de machine houdt (de restwaarde wordt op voorhand afgesproken), of u kan de machine inruilen voor een recenter toestel.

Vooral als u niet helemaal zeker bent over een bepaalde koffieautomaat is het aan te raden om een koffieautomaat te huren. Bent u van plan om een lange tijd met een bepaalde machine te doen, dan moet u goed uitrekenen of u wel voordeel doet met huren.

Hoe kiest u de juiste koffieautomaat om te huren?

Het bos van aanbieders van koffieautomaten om te huren is omzeggens een oerwoud. Het is heus niet eenvoudig om in die wirwar de beste overeenkomst te vinden en het is zeker een tijdrovende bezigheid. De beste manier om een goede koffieautomaat te kiezen die u kan huren of aankopen, is om dit uit te besteden. Heel wat bedrijven zoeken voor u gratis meerdere offertes voor wat u wilt. U geeft in wat u wilt, voor hoeveel personen, wat uw verwachtingen zijn en zo meer. Binnen de kortste keren krijgt u in uw mailbox een aantal offertes van verschillende bedrijven. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is de juiste keuze te maken uit die offertes.