Een koffieautomaat in uw bedrijf

In de huidige tijd is het niet meer mogelijk dat een bedrijfsleider zijn klanten en/of personeel geen kopje koffie kan aanbieden. Daarom is de keuze van de juiste koffieautomaat in uw bedrijf een niet te onderschatten beslissing.

Welke koffieautomaat kiezen voor uw bedrijf?

Alles begint met de vraag welke koffieautomaat u moet kiezen voor uw bedrijf. Om die vraag te kunnen beantwoorden zijn er vier aspecten waar u rekening moet mee houden:

  • Voor wie is de koffie bedoeld?Koffieautomaat in bedrijf
  • Wat gaat dat kosten?
  • Welke mogelijkheden wilt u bieden?
  • Wat verwacht u van de kwaliteit van de koffie?

Bij al deze aspecten geven wij u graag een extra woordje uitleg.

Voor wie is de koffie uit de koffieautomaat bedoeld?

Zal u de koffieautomaat ergens plaatsen zodat alle personeelsleden er kunnen over beschikken, of overweegt u een koffieautomaat voor een beperkte groep binnen uw bedrijf? Als u een koffieautomaat voor alle personeelsleden wilt, dan is het logisch dat u naar een groter toestel moet uitkijken dan wanneer u koffie aanbiedt aan een beperkte groep. Afhankelijk van waar het toestel zal staan, is ook de design van het toestel niet onbelangrijk. Als u met uw firma kwaliteit wilt uitstralen en de koffieautomaat staat in het zicht van potentiële klanten, dan doet u er goed aan om een luxueuze automaat (al dan niet met bijhorende attributen) aan te schaffen. Staat de koffieautomaat ter beschikking van uw arbeiders in het atelier, dan zullen die minder belang aan het uiterlijk van de machine hechten.

Wat gaat die koffieautomaat kosten?

De aankoop van een koffieautomaat is één ding, maar daarmee zijn de kosten niet gedaan. Doorgaans kost een koffieautomaat in een bedrijf geen gigantische bedragen, maar u moet er toch rekening mee houden dat na de aankoop steeds kosten zullen terugkeren. Het gaat dan uiteraard om de kosten van de koffie zelf, maar ook over de onderhoudskosten van het toestel.

Welke mogelijkheden verwacht u van de koffieautomaat?

Niet al uw personeelsleden zullen koffie drinken, en daarom moet u overwegen of u al dan niet een koffieautomaat aanschaft die meer dan koffie kan maken. Heel wat koffieautomaten kunnen ook warme chocolademelk, thee, cappuccino of gewoon heet water (voor soep bijvoorbeeld) maken.

Welke kwaliteit van koffie verwacht u van de koffieautomaat?

Het is niet steeds zo dat een duurdere koffieautomaat betere koffie levert dan een goedkopere. Goede koffie wordt niet in de eerste plaats door de koffieautomaat bepaald, maar door de keuze van de soort koffiebonen. Daarom overweegt u best op voorhand of u kwalitatief hoogstaande koffie wilt bekomen of niet. Het is een utopie om te denken dat je met goedkope koffiebonen in een dure automaat een koffie van betere kwaliteit zal krijgen.

Tips !
Tips !
1.Alvorens u een koffieautomaat aanschaft, overloopt u best deze vier criteria om te bepalen welke toestellen in aanmerking kunnen komen. Aan de hand van uw verwachtingen laat u best door meerdere leveranciers een offerte maken.
2.Ga er bij uw kostenberekening van uit dat de gemiddelde gebruiker drie tot vier kopjes koffie per dag gebruikt.