Kiezen voor een Italiaanse koffiemachine

Als u een koffieliefhebber bent, en u proefde ooit de Italiaanse koffie, dan is de kans groot dat u te vinden bent voor een Italiaanse koffiemachine. Wie ooit van de echte Italiaanse koffie dronk, gooit om het even welk koffieapparaat meteen buiten en gaat voor het echte werk: de Italiaanse machines.

Welke Italiaanse koffiemachine kiezen?

Wie nog nooit koffie dronk uit een Italiaanse koffiemachine, heeft het eigenlijk gemakkelijk. In dat geval is zowat iedere koffie lekker en bent u doorgaans tevreden met een doorsnee kopje koffie. Wie ooit koffie dronk uit een Italiaanse koffiemachine, kijkt hier anders tegen aan. Maar welke koffiemachine moet men dan kiezen? Er zijn een reeks factoren die uw keuze kunnen bepalen:

  • Houdt u van luxe en comfort? In dat geval moet uw keuze uitgaan naar een volautomatische machine.
  • Bent u meer voor het ambachtelijke werk? In dat geval kiest u best uit een handmatig bediend toestel.
  • Is uw budget beperkt of net niet? Dit zal bepalend zijn voor het feit of u een toestel kiest uit de basisklasse, de middenklasse of de topklasse.

Wie voor een handbediend toestel (toestellen met piston) kiest, moet sowieso zijn gading zoeken in de Italiaanse koffiemachines. Kiest men voor de volautomatische versies, dan wordt de Italiaanse keuze beperkt tot de merken Saeco, DeLonghi of Gaggia.

De Italiaanse koffiemachine: volautomaat of piston?

Kiest u voor een Italiaanse koffiemachine, dan is de kans groot dat u een handbediend toestel koopt. De piston machines werken op basis van een bakje waarin je gemalen koffieItaliaanse koffiemachine doet en vervolgens klikt u de machine aan. Het water wordt dan onder hoge druk door het piston geduwd en uit het piston komt een espresso of koffie. De echte koffieliefhebber zal voor dergelijk instrument kiezen, omdat het toch enige ambachtelijkheid vraagt. Vergeet niet dat u nog een aantal bijkomende toestellen hebt, zoals een machine voor de koffiebonen te malen.
Wie graag een lekkere kop Italiaanse koffie drinkt, maar er allemaal niet teveel werk wilt insteken, kiest best voor een volautomatische koffiemachine. Eén druk op de knop en u krijgt een overheerlijke espresso of koffie. Zelfs een cappuccino of Latte Macchiato is tegenwoordig zonder enig probleem te maken met een volautomaat. Een volautomatische Italiaanse koffiemachine werkt dus heel zelfstandig. Zelfs het reinigen van het apparaat moet pas gebeuren als dit op het display verschijnt.

Italiaanse volautomatische koffiemachines: basis, middenklasse of top?

De keuze voor een Italiaanse volautomatische koffiemachine houdt ook nog in dat u moet kiezen in welk niveau van koffiemachine u wenst te investeren.
De minst dure machines vindt u in de basic klasse. Hierbij moet men zelf initiatieven nemen om de machine te spoelen en dergelijke. Uiteindelijk moet je een volautomatische basic koffieautomaat zien als een Senseo die naast zijn schoenen loopt en net iets beter produceert.
De middenklasse brengt al meer degelijke Italiaanse koffie voort. Er zijn bij deze apparaten meer mogelijkheden qua functionaliteit en men krijgt als gebruiker behoorlijk wat informatie via het display.
De topklasse ten slotte hebben niet alleen meer mogelijkheden; deze toestellen zijn ook op gebied van design ware juweeltjes.