Industriële koffiezetapparaten

Bedrijven met een groot aantal werknemers, doen er goed aan om uit te kijken naar industriële koffiezetapparaten in plaats van een “eenvoudig toestel”. Industriële koffiezetapparaten zijn uiteraard een pak duurder dan de doorsnee koffiemachines, maar als er veel gebruikers zijn kan u er zeker van zijn dat industriële machines een langere levensduur zullen hebben.

Wanneer kiest u voor industriële koffiezetapparaten?

Industriële koffiezetapparatenOf u al dan niet zou kiezen voor industriële koffiezetapparaten, hangt in de eerste plaats af van het aantal personen dat gebruik zal maken van die apparaten. Al is de aankoopprijs van een industriële machine een pak duurder, toch haalt u dit verschil er na verloop van tijd uit. Industriële koffiezetapparaten bieden ook meer mogelijkheden dan de doorsnee toestellen. Zo kan een industriële koffiemachine doorgaans uitgerust worden met een betaalsysteem, wat er voor zorgt dat u niet alleen voor de onkosten van de koffie moet opdraaien.
Verder is het zo dat industriële koffiemachines doorgaans kunnen gehuurd worden. Dit spaart een pak kopzorgen qua onderhoud en herstellingen en is doorgaans ook fiscaal aftrekbaar.

Waarop letten bij de aankoop van industriële koffiezetapparaten?

Industriële koffiezetapparaten zijn vooral functioneel in:

  • Grote en middelgrote bedrijven,
  • Openbare gebouwen zoals scholen, klinieken, luchthavens,…
  • Vergaderruimtes,
  • De horeca.

De aankoop van een industriële koffiemachine is geen lichte aankoop, zodat men best op een aantal zaken let:

  • Hoeveel kopjes moet het apparaat tegelijkertijd kunnen zetten?

In de openbare gebouwen zal het doorgaans volstaan dat het apparaat één kopje per keer kan zetten, net zoals in bedrijven. In vergaderruimtes kan het aangewezen zijn dat het apparaat de mogelijkheid heeft om meerdere kopjes tegelijkertijd te zetten, omdat men tijdens een vergadering gelijktijdig pauzeert. In de horeca moet men dan weer over verschillende mogelijkheden beschikken. Hier kan het nuttig zijn dat het apparaat zowel één kopje als meerdere koppen tegelijkertijd kan zetten.

  • Het onderhoud.

Gaat het over een apparaat dat gemakkelijk schoon te houden is? De kwaliteit van koffie gaat zienderogen achteruit als het apparaat niet in onberispelijk schone staat is. Het is eveneens interessant dat de onderdelen van het apparaat vaatwasmachinebestendig zijn. En op het gebied van industriële apparaten kan men vaak opteren voor machines waarbij het onderhoud is inbegrepen in de aankoopprijs of de verhuurprijs.

  • Soorten koffie.

Is het de bedoeling dat er koffie gemaakt wordt met pads, koffiebonen of gemalen koffie? Moeten er naast koffie ook nog andere producten beschikbaar zijn, zoals warme melk of thee bijvoorbeeld?

  • Het uitzicht van de machine.

Gaat het over een machine die zichtbaar staat voor eventuele klanten, of staat de machine in een werkplaats? Dit kan bepalend zijn voor het uitzicht van de machine.

  • Is het de bedoeling om de machine aan te kopen of te huren?

De grote kostprijs van een koffiemachine kan men omzeilen via een huursysteem of een systeem van leasing. Op termijn komt dit wel duurder uit dan een toestel aankopen, maar het biedt eveneens voordelen. Vooral op het gebied van onderhoudsgemak kan een leasing wel eens interessant zijn.