Illy koffiemachines

Illy koffiemachinesIn 1933 gaat de Italiaanse ondernemer Francesco Illy een weddenschap aan, met als gevolg dat Illy op gebied van koffie en koffiemachines een symbool van kwaliteit wordt over de gehele wereld.

 

Illy koffiemachines: meer dan koffie

Het bedrijf Illy dat naast koffiemachines uiteraard ook koffie maakt, geeft zichzelf als opdracht om degelijkheid en professionaliteit na te streven. Hiervoor werd de “università del café” opgericht, die naast de hoofdvestiging in Triër nog veertien vestigingen heeft buiten Italië. Zo is er een afdeling te vinden in Rotterdam en in Parijs. Het doel van deze universiteit is mensen opleiden om de cultuur van kwaliteitskoffie wereldwijd te promoten. Jaarlijks volgen een tienduizend cursisten de lessen op deze universiteit. Dat kunnen zowel restauranthouders, barmannen en hoteliers zijn, maar ook managers, producenten en consumenten volgen deze cursussen.
Dit past perfect in de visie van het bedrijf die berust op twee pijlers. Er is enerzijds het streven naar uitmuntendheid en anderzijds zijn er de ethische principes. De uitmuntendheid kan men ontdekken in de kwaliteit en de uitstraling van de producten. De ethische principes merkt men in de duurzaamheid van de producten en van de omgang met mensen.

De troeven van Illy koffie en koffiemachines

Als u kiest voor een kopje Illy koffie, gebrouwen uit één van de Illy koffiemachines, dan kiest u voor een kopje kwaliteit. Er zijn meerdere redenen waarom men met het merk Illy in zee zou gaan als het op koffie aan komt:

  1. Het aroma van Illy koffie biedt een typische zachtheid.
  2. De mengeling die Illy nastreeft is uniek en kan beschouwd worden als een mengeling die zeer uitmuntende koffie bekomt.
  3. Een ruime keuze aan koffies die bekomen wordt door dezelfde variant van koffieboon met een gelijkaardige verwerking maar afkomstig uit een ander gebied. Dit geeft telkens een typische Illy koffiesmaak, die toch steeds verschillend is. Zo is de Ethiopische koffie bloemig, de Braziliaanse daarentegen heeft heel veel body.
  4. Professionele koffiemengers. In de wijnsector kent men de oenoloog, in de koffiebranche is er de koffiemenger. Deze speelt bij Illy een zeer belangrijke rol, want die kiest jaarlijks welke loten er zullen gekocht worden. Zo stellen deze mensen jaar na jaar de perfecte Illy koffie samen.
  5. De ruime keuze aan Illy koffiemachines. Illy heeft een koffiemachine voor iedere behoefte. Zo zijn er systemen voor gemalen koffie, waarbij men zelf ieder detail van de koffie bepaalt, er zijn de Iperespresso machines die op basis van capsules werken en op die manier weinig of geen onderhoud vragen en er zijn de machines met E.S.E-serving. Dat is een systeem dat door Illy zelf ontworpen is om snel een kopje espresso te maken.
  6. De charmante nevenproducten, zoals de alom gekende Illykopjes waar men over kan beschikken.