Het koffieapparaat: de nieuwe trends

Meer en meer krijgt de jeugd interesse in het drinken van koffie, met als gevolg dat een koffieapparaat steeds meer aandacht bij jongeren krijgt. Sedert meerdere jaren merkt men dat er van uit alle hoeken van de wereld een kentering komt op het gebied van koffie drinken.

Koffieapparaat voor koffie met melkbereidingen

Vroeger had koffie en een koffieapparaat eerder iets nostalgisch. Koffie drinken was niet hip. Als jongere scoorde u geen hoge punten als u ergens een koffie bestelde. Maar meer en meer krijgt de jeugd interesse in koffie. Men richt zich dan vooral op bereidingen die gebaseerd zijn op koffie met melk. Deze trend merkt men niet alleen in onze streken, maar over de ganse wereld.
Deze bereidingen op basis van koffie met melk is de gelegenheid bij uitstek om de jeugd met koffie kennis te laten maken. Koffie drinken groeit uit tot een hip gebeuren en blijft niet langer een bezigheid van oudjes.
Onder andere om die reden schakelen meer en meer bedrijven over naar half automatische apparaten in plaats van volautomatische. Door het gebruik van een semi-automaat kan men de eigen touch geven aan de koffie die men serveert.

Het koffieapparaat in de particuliere keuken

KoffieapparaatMet de opkomst van de Senseo is een nieuwe wind gaan waaien in het omgaan met een koffieapparaat. Een koffietje is niet langer meer iets gewoons, maar groeit meer en meer uit tot een gebeurtenis, een ritueel. De markt van de koffieapparaten heeft dit uiteraard perfect begrepen en is op de kar gesprongen van de groeiende interesse in koffie. Dit resulteert tot koffieapparaten die niet alleen kwalitatief goede koffie afleveren, maar die ook op het gebied van design ware juweeltjes zijn. Een koffieapparaat is in de keuken van de particulier niet langer een functioneel toestel, maar meer en meer een blikvanger. Met de moderne apparaten zet men zonder probleem een espresso, een cappuccino of een latte machiato.

Het koffieapparaat in de professionele keuken

Ook op professioneel vlak heeft men meer en meer interesse in het koffieapparaat. Ieder bedrijf dat zichzelf respecteert, beschikt over een koffieapparaat. Zowel voor de werknemers als voor bezoekers zorgt men er tegenwoordig voor dat dit apparaat naast een ruime keuze aan kwaliteitsproducten ook mooi oogt. Meer en meer bedrijven investeren in een modern koffieapparaat waarbij werknemers dikwijls de keuze hebben uit meerdere soorten koffie. Aanbieders van koffieapparaten zorgen er dan ook voor dat er in een bedrijf een heuse koffiehoek kan geïnstalleerd worden. Hier staat dan niet alleen een koffieapparaat, maar ook alle toebehoren voor de koffie worden er aangeboden: het passende kopje, lepeltjes, …

Lekkere koffie uit een koffieapparaat: enkele tips

U verwacht natuurlijk dat uw koffieapparaat een lekker kopje koffie produceert, maar daar kan u zelf ook uw bijdrage in leveren. Hierbij enkele tips die u zelf in handen heeft:
1. Spoel een nieuw apparaat enkele keren alleen met water.
2. Gebruik steeds vers water en geen water dat al een poosje in het reservoir aanwezig is.
3. De koffiepot moet steeds proper zijn, want achtergebleven koffie geeft een bittere smaak.
4. Laat de koffie nooit langer dan een half uur op het verwarmingsplaatje staan.
5. Roer even in de koffie alvorens u drinkt, ook al voegt u geen melk of suiker toe.
6. Bewaar gemalen koffie in een goed afsluitbare bus.
7. Spoel geregeld het apparaat met alleen maar water.