Fair trade koffiemachine

U wilt een fair trade koffiezetapparaat kopen? Ontdek alles wat u moet weten om de juiste keuze te maken!

Fair trade koffie

Fair Trade heeft al lang een plaats op de koffiemarkt en koffie is uitgegroeid tot het symbool van eerlijke handel. Verschillende verenigingen werden opgezet om de kleine producenten uit de derde wereld te beschermen en te zorgen voor een fatsoenlijk inkomen. Vandaag zijn er fair trade koffiemachines voor bedrijven die de hulporganisaties van deze producenten willen steunen. Vergeet niet dat koffie een van de meest uitgevoerde en verbruikte producten in de wereld is. En toch zijn de koffieproducenten vaak onderbetaald voor hun werk. Sterker nog, de prijs van koffie wordt bepaald door de prijzen van de internationale grondstoffen-uitwisseling en die is vaak in de handen van speculanten.

Het is deze vaststelling die aanleiding gaf voor sommigen om te beginnen met iets wat later zou uitgroeien tot fair trade. In 1988 ontstond het label en de organisatie”Max Havelaar”. Vandaag  is het een belangrijke tak van de Fairtrade Labelling Organizations. Max Havelaar verenigt vandaag niet minder dan 23 organisaties over de hele wereld gewijd aan eerlijke handel.

Fair trade koffie in een bedrijf

Fair trade heeft in de afgelopen jaren een belangrijke plaats in de samenleving veroverd en is niet de korte rage geweest die sommigen aankondigden. Eerlijke handel is bekend bij iedereen en namen als Oxfam en Max Havelaar krijgen respect.

Dankzij deze vroege successen kunnen de fair trade organisaties nu eerlijke koffiemachines en leveranciers aanbieden.

Bovenop de ethische implicaties van het kopen van een kopje eerlijk koffie, krijgt uw bedrijf een verantwoordelijk imago dat past bij de algemene trend van groene imago’s.

U mag aan iedereen laten weten dat u een fair trade koffiemachine heeft door het plaatsen van een logo op of in de omgeving van de koffiemachine. Verder kan een statement zoals “ons bedrijf pleit voor eerlijke handel” op uw brieven en alle andere communicatiemiddelen helpen om het imago van uw bedrijf te beïnvloeden.

Een alternatief voor eerlijke koffie

Als de prijs van eerlijke koffiemachines te hoog is of zo’n investering is gewoon niet geschikt voor uw bedrijf, maar u wilt nog steeds iets doen voor deze verenigingen, dan bestaan er ook professionele fair trade koffiepads.