De Senseo koffiemachines

De Senseo koffiemachines kan men beschouwen als een huwelijk tussen Douwe Egberts en Philips. Douwe Egberts had de know how om lekkere koffie te maken, bij Philips wisten ze alles over hoe ze machines moesten bouwen. Een samenwerking werd ondertekend, en daarmee startte een succesverhaal. In een razendsnel tempo werd in zowat alle keukens een Senseo koffiemachine geplaatst.

Senseo koffiemachines

Senseo koffiemachines: Douwe Egberts levert verantwoorde koffie

De Senseo koffiemachines zijn in principe bedoeld om koffie van Douwe Egberts te maken. Wie kiest voor een kopje Senseo van Douwe Egberts, kiest voor een verantwoord kopje, waarbij duurzaamheid wordt nagestreefd. Men streeft deze duurzaamheid na op verschillende gebieden:

 1. De teelt van de koffie: zowel voor de levensomstandigheden van de koffieboeren, als voor de impact van de koffieteelt op het milieu rekent Douwe Egberts op koffiebonen met een UTz-certificaat. Dat houdt de zekerheid in dat de koffieboer een veilig en menswaardig bestaan heeft en dat deze werkt op zodanige wijze dat er zo weinig mogelijk schade aan het milieu wordt toegebracht.
 2. Het transport. Bij Douwe Egberts is men steeds op zoek naar manieren om de koffie zo milieuvriendelijk te vervoeren. Door te kiezen voor een centraal gelegen opslagplaats in Antwerpen, kan men miljoenen kilometers op de weg uitsparen.
 3. Energie besparen. Bij het branden van de bonen wordt zo weinig mogelijk water gebruikt.
 4. De verpakking. Door te kiezen voor een goede verpakking wordt het aroma van de koffie goed bewaard. Douwe Egberts kan dit realiseren met een volledig recycleerbare verpakking. Om die reden zijn de koffiepads van Douwe Egberts de meest milieuvriendelijke ter wereld.

De Senseo koffiemachines: de inbreng van Philips

Voor het maken van de koffie met pads van Douwe Egberts rekenen de Senseo koffiemachines op het vernuft van Philips. Dit zorgt er voor dat er een ganse waslijst aan voordelen ontstaat als men kiest voor een Senseo koffiemachine:

 1. Toestellen met een extra groot waterreservoir voor 8 kopjes,
 2. Een verwijderbaar melkreservoir,
 3. Mogelijkheid om perfect melkschuim te bekomen,
 4. Een poetsknop die in een handomdraai restanten melk verwijdert,
 5. Altijd een optimaal evenwicht tussen koffie en water,
 6. Maximum dertig seconden om één kopje koffie te bekomen,
 7. De machine schakelt na één uur automatisch uit,
 8. Een ontkalkingindicator geeft aan wanneer het toestel moet ontkalkt worden,
 9. Apparaten die klasse uitstralen,
 10. Mogelijkheid om de sterkte van de koffie te bepalen,
 11. De onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig,

Naast een uitgebreid gamma aan koffiemachines, is er ook een zeer grote keuze aan pads. Ook aan bijkomende accessoires zoals kopjes werd gedacht; maar ook aan onderhoudsproducten (ontkalker bijvoorbeeld) of aan reserve-onderdelen is er geen gebrek bij de Senseo koffiemachines.