Waar let u op bij de aankoop van een koffiezetapparaat?

In gezinnen waar men graag een kopje koffie drinkt, neemt het koffiezetapparaat een vrij belangrijke plaats in. Dit is een toestel dat zeer regelmatig zal gebruikt worden. Redenen te over dus om een aantal zaken te bekijken alvorens u een koffiezetapparaat wenst aan te kopen.

Een koffiezetapparaat kopen: de soorten

Er bestaan ontzettend veel soorten koffiezetapparaten. Dit wordt de eerste hindernis die u Koffiezetapparaatmoet nemen als u een koffiezetapparaat gaat aanschaffen. Wilt u liefst werken met een apparaat op basis van pads of kiest u eerder voor een model waar u zelf de hoeveelheid koffie moet regelen? Kiest u voor een apparaat dat uitsluitend koffie kan maken, of houdt u ook wel eens van een espresso? Moet het apparaat over een timer beschikken of hebt u dit niet nodig? Al deze vragen moet men eerst in overweging nemen alvorens men overgaat tot de aankoop. Maar daarna is de kous nog niet af. Een aantal opties en onderdelen van koffiezetapparaten kunnen interessant zijn om ze eens van dichter te bekijken.

Een koffiezetapparaat kopen: de opties

Zoveel merken van koffiezetapparaten er zijn, zoveel opties zijn er mogelijk. Sommige van die opties zal u helemaal niet nodig hebben, andere opties kunnen voor u dan weer een must zijn. We sommen hier enkele mogelijke (al dan niet interessante) opties op:

Een waterfilter. Met een waterfilter kan u bekomen dat het water waarmee de koffie gemaakt wordt perfect zuiver is. Het is niet mogelijk om goede koffie te bekomen als u niet met zuiver water werkt. Daarom zal een waterfilter er voor zorgen dat een aantal stoffen uit het water halen die de geur of de smaak van uw koffie kunnen verstoren.

Een aromaregeling. De ene houdt van een sterke kop koffie, de andere drinkt liever iets zacht. Met een aromaregeling kan u zelf instellen hoe sterk uw kopje koffie zal zijn.

Een druppelstop. Een toestel met een druppelstop zorgt er voor dat er geen koffiedruppels meer komen op het moment dat de koffiekan weggehaald wordt uit het apparaat. Dit voorkomt een hoop poetswerk.

Snoeropberging. Deze optie is vooral interessant als men een beperkte ruimte heeft voor de koffiezetapparaat. Net zoals het snoer bij een stofzuiger wegrolt, rolt dit ook bij deze optie op.

Een timer. De keuken ’s morgens binnenkomen en er hangt reeds een geur van heerlijke koffie. Wie houdt daar niet van? Als u dat wenst, moet u een toestel kiezen met een timerfunctie. ’s Avonds voor het slapen gaan programmeert u het toestel en ’s morgens staat uw koffie al meteen klaar.

Een koffiezetapparaat kopen: de grondstoffen

Het allerbeste koffiezetapparaat zal geen lekkere koffie zetten als u niet de juiste grondstoffen gebruikt. Ook het omgekeerde is waar. De koffie zelf is uiteraard ook van groot belang om een lekker kopje koffie te maken. Padsystemen zijn de laatste jaren heel erg in trek omdat zij een gemiddeld kopje koffie leveren dat de doorsnee koffiedrinker lekker vindt. Aan de hand van de soorten pads kan u kiezen voor milde of net heel sterke koffie.
Ook de houdbaarheid van de koffie is niet onbelangrijk. Koffie die een half uur op het warmhoudplaatje blijft staan, vermindert sterk aan kwaliteit aangezien de temperatuur dan te hoog is. Ook na het openen van de verpakking is de koffie nog maar beperkt houdbaar. Koffie bewaart men best zo luchtdicht mogelijk.